Wysłany: 2008-01-11, 16:14 W Irlandii zakażą używania żarówek
Minister środowiska John Gormley uzyskał wsparcie UE w sprawie planów wprowadzenia zakazu używania tradycyjnych żarówek.
Plan ma zostać wprowadzony w życie w styczniu przyszłego roku.
Mogę potwierdzić, że uzyskaliśmy pełne poparcie Komisji Europejskiej dla naszych planów ograniczenia użycia energii, w tym redukcji używania tradycyjnych żarówek – powiedział minister.
Szacuje się, że Irlandczycy zaoszczędzą na redukcji żarówek 180 milionów euro rocznie.
_________________ Administrator portalu Netelektryk.com
Najważniejszy jest profesjonalizm
Naprawdę eksploatacja i opłaty za energię są tańsze.
Dla mnie osobiście nie potrzeba jakichś odgórnych dyrektyw, już dawno zwraca mi się za zużytą energię włączając w kalkulacje cenę żarówek. Dobre, drogie w sklepie z gwarancją kupowane, na osiem używanych w mieszkaniu, przez dwa lata chyba jedna albo dwie spaliły się, bardzo rzadko się palą.
Nalezy pamietac ze w jakiejs perspektywie czasowej zmniejszanie zuzycia energii elektrycznej spowoduje wzrost ceny jednostkowe tej energii, dodatkowo co jakis czas Parlament Europejski zasypuje nas roznymi dyrektywami jezeli chodzi o energie.
_________________ Administrator portalu Netelektryk.com
Najważniejszy jest profesjonalizm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum