Wszystkim użytkownikom, internautom oraz ludziom związanymi z szeroko pojętą dziedziną elektryki życzę pogodnych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia a w Nowym Roku realizacji celów i pogody ducha.
[ Dodano: 2006-02-24, 20:50 ]
Szczegółowy opis amplidyny można znaleźć m. in. w książce:
Antoni M. Plamitzer "maszyny elektryczne".
_________________ -Pozdrawiam!
-Edward W.
Skitmen
Wysłany: 2006-02-25, 15:48 Amplidyna
Witam. Mam 3 książki i nawet w nich jest więcej, niż w linku, który Pan podał. Chodziło mi o bardziej obrzerny opis , ale chyba nie da sie już nic więcej powiedziec na temat tej nieszczęsnej amplidyny. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam!
Witam!
Podałem lekturę, w której opis amplidyny zajmuje ponad trzy strony formatu B-5.
P.S.
Cieszę się, że posiadasz jeszcze inne książki o amplidynie.
A ja mam inny problem z amplidyną, a mianowicie potrzebuje ją uruchomić
Nie mam pojęcia jak ją podłączyć żeby dało się na przykład zdjąć charakterystykę obciążenia,wiem,że trzeba zewrzeć któreś zaciski i chyba podłączyć jakieś wzbudzenie ale nie wiem do których zacisków. Proszę o jakiś schemat podłączenia (z opisem uzwojeń tak jak na zdjęciu), albo opis tabliczki z zaciskami. Z góry dziękuje za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum